Maandagavond 17 juni heb ik weer eens meegedaan met de jaarlijkse bedrijfsestafette op de atletiekbaan van AV Texel. In een bloedstollende laatste serie van de 4 x 800 m namen de snelste herenteams het tegen elkaar op. Er werd pijlsnel gelopen en de teams waren gewaagd aan elkaar wat zorgde voor een spannende eindstrijd. Ik werk bij Wageningen Marine Research (in Den Helder) en onze “natuurlijke” concurrent is het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel. Doel was om onze conculega’s voor te blijven. Onze startloper Bas nam een strategische positie in waarin hij het lopersveld voor hem goed kon overzien. Ik was de tweede loper en wist wat mij te doen stond. Ik haalde 2 lopers in en ik positioneerde me met een tijd van 2.27 vóór het NIOZ. Derde loper Martin hield het tempo erin en consolideerde deze plek. Vierde loper Oscar was ons geheime wapen. Met een snelheid boven de 20 km/u (2.23) liet hij onze winst niet ontglippen en zorgde dat we met 7 glorieuze seconden het NIOZ voor bleven. Hiermee hebben we voldaan aan het dienstbevel van ons Management Team. Eindtijd 10:19, derde plaats achter Teso 1 (9:56) en AB Texel 1 (10:15).

Robbert Jak