Hieronder een verslag van Daphne van Honschoten:

Zaterdag 24 oktober was het zover. In eerste instantie zou ik de halve marathon van Lauwersoog lopen maar deze was na de laatste corona maatregelen toch uitgesteld. En om hem niet te lopen na al die trainingsuren zou zonde zijn. Deze halve was mijn ultieme doel.

2 Jaar geleden was ik op een van mijn werkreizen naar Oeganda ziek geworden door een virus die mij een hersenontsteking gaf. Op het nippertje hebben mijn kinderen me in het ziekenhuis afgeleverd. Het was heftig en ik lag lang in het ziekenhuis maar wonder boven wonder ben ik er zonder permanente hersenschade van af gekomen. Een paar maanden na deze hersenontsteking was ik nog steeds ontzettend moe, kon me slecht concentreren en was er van mijn conditie niets over. Ik besloot te gaan hardlopen met Evy met als doel de 5km. 1 minuut lopen was al veel voor me maar na 3 maanden liep ik mijn eerste 5 kilometer (in 36 minuten). Wat een overwinning! Tijd voor een nieuw doel bedacht ik dat 10km ook haalbaar moest zijn met Evy en die heb ik vorig jaar tijdens de oudejaarsloop gehaald. 

Een collega grapte wat en zei dat we eigenlijk gewoon voor de halve marathon zouden moeten gaan. Dat zou mijn ultieme herstel zijn. Mooi doel maar daar zou ik het niet alleen met Evy mee redden en dus melde ik me aan bij Sportlust. Trouw heb ik alle trainingen gevolgd,  zelfs tijdens de corona periode waarbij samen trainen niet kon, heb ik alle trainingen volbracht. Inmiddels ben ik zo blij met mijn aanmelding bij Sportlust, lopen kan dus ook gezellig zijn!!

En gisteren was het dan zover. Via strava een route van 22km uitgezocht startende vanaf mijn huis in Huisduinen,  door de duinen richting Julianadorp, recht oversteken richting het kanaal en vervolgens door het centrum (waar ik geen rekening had gehouden met de weekmarkt) en zo weer naar Huisduinen. 

Gelletjes mee, water mee en ervoor gaan. Met een zuiderwind waren de eerste 8km pittig maar ik was nog fit dus het ging prima. Na een km of 5 kwam Joep op de fiets voor support. Alles wat ik geleerd had, lopen op hartslag, krachten verdelen en al die kilometers training in de benen (bedankt Marja voor je schema) ging het best goed. Na een kilometer of 16 kwam Alla op de fiets met limonade en Adriënne die zelfs de laatste 5 kilometers meeliep. De laatste 2 kilometers waren zwaar en die support heeft me echt geholpen (bedankt loopmaatjes). Ik wilde deze halve graag in 2.5 uur uitlopen en dat is precies gelukt. Voor mij een mega overwinning en volgens mij kan ik nu wel zeggen dat ik volledig hersteld ben van het virus. 

Vorig jaar had ik me voorgenomen om na het behalen van de halve een andere hobby te gaan zoeken. Punniken of haken ofzoiets, maar ik ga toch nog maar even door. Een snellere 5 en 10km en natuurlijk moet ik die halve in Lauwersoog ook nog eens gaan lopen.