Van Dieuwertje Bax:

De duintriathlon ging goed! Al was het een gekke wedstrijd. Vanwege de corona-regels waren er meerdere series: de hele dag door zouden sprint-triatlonseries zijn. Echter zorgde de storm ervoor dat alles anders liep: Al bij de 2e serie (die van mij) was een boei weggewaaid (!!), waardoor de zwemafstand korter was dan serie 1. Na de tweede serie werd besloten het zwemmen te annuleren en over te gaan op een run-bike-run: het zwemmen was gewoon te gevaarlijk.

Het zwemmen was heftig en moeilijk maar mijn achterstand niet heel groot. Ik kwam als 2e vrouw uit het water. Bij het fietsen werd ik ingehaald, waardoor ik als 3e vrouw aan het lopen begon. Het lopen ging goed en ik kwam steeds dichter bij de 2e vrouw. Helaas namen we ergens een verkeerde afslag en hebben hierdoor een stukje van het parcours te kort gelopen. Ik kwam als eerste over de streep, maar na correctie voor de verkeerd gelopen afstand eindigde ik als 2e. De tijd was 1.04.21