Filmon Tesfu is zondag 21 februari derde geworden op het NK indoor atletiek in Apeldoorn. Zonder publiek mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen. In dezelfde race werd Luca Assorgia achtste. Filmon begon het NK zaterdag op de 1500 m. Het was zijn eerste ervaring op een indoorbaan en hij durfde niet goed bij de hoge snelheid die gelopen werd in de binnenbaan te lopen. In de laatste ronden zakte hij af naar de twaalfde en laatste plaats. Op zondag kon hij, samen met Luca, met meer ervaring aan de 3000 m beginnen. Al snel nam de international Mike Foppen de leiding, gevolgd door een groep van vier waaronder Filmon. Uiteindelijk werd Filmon dus derde in een nieuw clubrecord van 8.01.86, een verbetering van zijn outdoor pr van maar liefst 13 seconden. Ook Luca, die onlangs nog last had van een blessure, liep een uitstekende race en werd uiteindelijk achtste in een nieuw indoor pr van 8.24.53. Mooi om twee clubgenoten in de top van Nederland te zien. Truus is er met recht trots op.