Zondagochtend 24 november, een prachtige dag om mee te doen aan de Garden Pleasure cross van Dokev in Anna Paulowna. Barend wilde wel foto’s gaan maken bij de cross, dus ik dacht ‘ach dan kan ik net zo goed even meelopen, het is toch mooi weer…’ dat dus! En daar kwam ik Jan Elhorst en Jeffrey Wassenaar tegen!

Om elf uur klonk het startschot en na een ronde op de grasbaan van Dokev verlieten we de atletiekbaan en gingen een rondje buitenom! De route door het zogeheten Uilenbosje was ( tenminste voor mij ???? ) nogal verwarrend, maar evengoed mocht dat de pret niet drukken. Ik had lekker gelopen en na de finish nog even gewacht. Jeffrey gooide voor de finish alles in de strijd en won het gevecht met de andere man, goed gedaan Jeffrey. Dat gevecht was al langer aan de gang, zo vertelde hij later en natuurlijk laat je dat dan niet gebeuren, top gedaan Jeffrey! En Jan Elhorst liep een mooi steady tempo en het zag er goed en ontspannen uit! Tot mijn verbazing hoorde ik toen ik thuis was dat ik tweede was geworden op de 5 km. Ach, dat is toch altijd leuk!

Lange cross (9 km):

Jeffrey Wassenaar8ste41.57
Jan Elhorst18de52.05

Korte cross ( 5 km):

Saskia Verijzer2de26.08

Foto’s: Barend Verijzer