Op zaterdag 18 mei werd op meerdere fronten gestreden door atleten van sportlust. In Almere werd het NK Run Bike Run gehouden lange afstand op een vernieuwd parcours. Tijdens deze wedstrijd van 10 Km lopen, 60 Km fietsen en nog 10 Km lopen werd Audrey Breur knap tweede in haar categorie V50 in een eindtijd van 3:17:30.

Marja Mulder kwam dit weekend uit op het Nederlands Kampioenschap Masters dat dit jaar werd georganiseerd in Gouda. Op zaterdag stond de 400 meter op het programma. Marja moest starten in een lastige baan 6, waardoor je de tegenstanders pas laat ziet. Door haar snelle start werd het een zware race naar een tweede tijd van 1:17,24. Zondag stond de klok voor haar stil na een mooie strijd op de 800 meter met 2:55,52 opnieuw een tweede plek in de categorie V60. Marja kijkt tevreden terug op dit weekend en kon met twee zilveren medailles naar huis.

In Lisse werd zaterdag de Ter Specke Bokaal georganiseerd, al jarenlang de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen op de baan. Vele toppers uit binnen- en buitenland komen hier op af om te zien hoe ze er aan het begin van het nieuwe seizoen er voor staan. Luca Assorgia en Filmon Tesfu kwamen beiden aan de start in een sterk veld op de 3.000 meter. Luca had een goede start van het baanseizoen maar moest hij de kopgroep laten gaan waar Stan Niesten de wedstrijd hard maakte. Uiteindelijk finishte Luca als zesde in 8:30,07 en Filmon volgde in een groep daarachter in 8:37,85. Beiden liepen daarmee rond de 7 seconden boven hun PR.

Op zondag stond Filmon Tesfu aan de start op de 10 Km tijdens de City Run in Schagen. Geen gemakkelijk parcours met een stevig windje op de West Friese dijk en benen die nog niet helemaal hersteld waren van de dag van gisteren. Ondanks dat Filmon in het begin van de wedstrijd nog even de verkeerde kan op werd gestuurd, kwam de winst echter geen moment in gevaar en liep hij als eerste over de finish in een tijd van 33 minuten en 49 seconden.