Beste atleten,
Afgelopen dinsdag zijn de corona maatregelen weer aangescherpt. Inmiddels zijn ook door NOC NSF, de Atletiekunie en de veiligheidsregio de maatregelen verder uitgewerkt. De hardlooptrainers hebben overlegd hoe we de komende periode training kunnen geven binnen de huidige maatregelen. Dat was niet makkelijk en gaat naar ons idee ook alleen maar werken als we ons allemaal aan onderstaande regels houden.

De leden van Sportief Wandelen zullen door de trainers apart worden geïnformeerd over de bijzonderheden m.b.t. deze trainingen via hun eigen WhatsApp groep.

Er zal op dinsdag worden getraind op de baan, echter zijn er wel een aantal aanpassingen die per direct van kracht zijn:

• We gebruiken 4 trainingstijden:
17:30 – 18:15 > jeugd en onder 35
18:15 – 19:00 > groep 50-60)
19:00 – 19:45 > groep 45-49 / 50-60
19:45 – 20:30 > groep 35 – 44
• Mensen moeten zich wekelijks per email aanmelden voor maandagmiddag 16:00 op dit adres franctomasouw@gmail.com. Geef indien nodig aan welk tijdstip je voorkeur heeft, de indeling zoals hierboven genoemd wordt zoveel mogelijk gehanteerd. Vervolgens maken de trainers een indeling voor de training tijden en groepen en communiceren deze via de Whatsapp groep.
• Als je niet bent ingedeeld kun je niet mee trainen op de baan.
• Atleten boven de 18 jaar trainen in groepjes van 4 , maximaal 4 groepen gelijktijdig op de baan (twee groepen in baan 1 en twee groepen in baan 4).
• Trainers tellen niet mee in de aantallen van de groepjes.
• Onderling moeten de atleten 1,5 meter afstand houden, waarbij de groepen niet mogen mengen en ruim afstand houden van elkaar.
• Jeugd t/m 18 jaar hoeft onderling geen 1,5m afstand te bewaren tijdens het sporten.
• Indien er meer aanmeldingen zijn dan we kwijt kunnen in 4 groepen, traint een aantal groepen buiten de baan.
• Kom op tijd naar de baan, 10 minuten voor je training begint mag je het terrein op. Zoek gelijk het groepje op waarin je bent ingedeeld. Blijf bij elkaar en zorg voor onderlinge afstand ten opzichte van elkaar en andere groepen.
• Zorg er voor dat je bent ingelopen voordat je naar de baan komt. Op de baan loop je de kern van je training, daarna direct de baan verlaten en uitlopen buiten de baan.
• We geven de komende weken GEEN loopscholing.
• Op de baan hanteren we eenrichtingsverkeer, voor zowel het lopen van de tempo’s als het herstel.
• Na afloop van de training niet uitlopen op het sportpark, maar gelijk het terrein verlaten.
• Aanwijzingen van de trainers en / of corona coördinator dienen te worden opgevolgd. Hou ook elkaar scherp op het handhaven van de regels zodat we op een leuke manier kunnen blijven trainen.
• De kleedkamers en douches zijn gesloten, het gebouw is wel open zodat het toilet gebruikt kan worden in noodgevallen.

De komende weken geven we op donderdag en zaterdag geen training. Voor deze dagen vragen we atleten zelf groepjes te vormen en /of individueel te trainen. Als jullie vragen hebben of ondersteuning willen bij de training neem dan contact op met je trainer dan zoeken we samen een oplossing.

Het verloop van de trainingen wordt wekelijks geëvalueerd door de trainers. Mocht blijken dat de training niet verloopt zoals wij dat verantwoord vinden dan passen we de regels aan of zetten de training stop.

We zullen de komende weken programma’s blijven verstrekken via de Sportlust Whatsapp groep zodat je in de gelegenheid bent om zelf te trainen.
Zorg er voor dat je fit blijft en probeer regelmaat te houden in je trainingen. Als je er zelf niet uitkomt, het programma niet snapt of niet weet wat je moet doen neem dan contact op met je trainer zodat we je kunnen ondersteunen. Samen komen we er zeker uit.

Bij elkaar zijn het weer veel regeltjes, helaas kan het momenteel niet anders. Laten we hopen dat het aantal besmettingen binnenkort weer oplaag gaat en de maatregelen weer kunnen worden afgeschaald. Voorlopig moeten we het hier mee doen.

Namens alle trainers en bestuur een sportieve groet.
Rob Donker.