Vanmorgen vroeg samen met Joep naar Bergen gegaan voor de kerstloop welke wordt georganiseerd door de sportclub Chronos te Bergen. Luca was ook mee, maar die heeft de mooie omgeving benut voor een kwaliteitsduurloop. Inschrijven en Start was bij skiclub Il Primo.
De wedstrijd is laagdrempelig en er deden vandaag zo’n 700 lopers mee over 6, 10 of 15 km. Er waren ook nog een paar Helderse lopers en Emiel was ook van de partij.
Het plan was voor mij 15km duurloop, maar door een kleine luchtweginfectie eerder deze week gekozen om Joep te helpen aan een “goede” tijd op de 6km. Vaak start Joep veel te snel bij wedstrijden net als vele andere lopers. Joep & ik kwamen uiteindelijk over de streep in 32.33 over het glooiend en grotendeels verhard parcours van 6,2 km. Een meer dan prima prestatie voor de paar keer dat hij nog maar heeft getraind. Voor mij een prima duurloop D2 training. Joep had nog nooit verder dan 6km in een wedstrijd gelopen en de tijd geeft veel vertrouwen voor de oudejaarsloop. Waar hij z’n PR op de 5km wil gaan verbreken.

Een sportieve kerstgroet,
Jacob van der Wulp
gemaakt door onze supporters Joep zijn opa&zomaar