Deze cursus duurt zes weken en vindt plaats op de donderdagavonden vanaf 18.30 uur bij Hockeyclub Hermes op sportpark De Linie aan de Linieweg 27. Hiernaast word loopadvies gegeven voor de rest van de week. 

Na de cursus kunnen de deelnemers nog een twee weken meetrainen bij SV Sportlust op de dinsdagen vanaf 18.30 uur op de atletiekbaan aan de Ruyghweg, op de donderdagen vanaf 18.30 uurbij Hockeyclub Hermes op sportpark De Linie aan de Linieweg 27 en op de zaterdagen vanaf 10.00 uurvanaf Trainingscentrum De Linie aan de Sportlaan 32. 

De cursus is vooral bedoeld voor beginnende- en ‘herintredende’ lopers en hardlopers die zelf lopen maar verantwoord en opbouwend willen leren trainen. Onder leiding van gediplomeerde trainers wordt op een verantwoorde en gezondheidsbevorderende manier toegewerkt naar een goede basisconditie. Naast werken aan een betere conditie wordt ook voorlichting gegeven over o.a. blessurepreventie, voeding, kleding en schoenen. 

De onkostenvergoeding voor de cursus is €15,-. Je dient je wel op te geven. Dat kan bij trainers en cursusleiders via het e-mailadres loopcursus@sv-sportlust.nl Via dit emailadres kan je ook terecht voor verdere informatie over de cursus.