Op woensdag 26 september hebben drie sportlusters (Menno, Frank en Harm) deelgenomen aan het nationaal militair kampioenschap halve marathon in Den Helder.
De temperatuur was prima en er was alleen een flinke wind uit het zuidwesten. Deze wind maakte het eerste stuk pittig op het nieuwe parcours. Vanaf voetbal vereniging Den Helder door de Grafelijkheidsduinen naar fort Kijkduin en door de duinen naar het zuiden tot Landal Greenparcs in Julianadorp. Daar weer terug via de kanoroute naar mariendal, door naar duinoord en via de duinen naar Kijkduin. Laatste stuk weer door de Grafelijkheidsduinen naar de voetbalvereniging. Eerste stuk dus sparen met de wind en terug gas er op met de wind in de rug.

Harm kwam binnen in een tijd van 1.24.20 en werd overal 6e en 4e bij de senioren. Frank in een tijd van 1.28.58 en hij werd 9e overal en 7e bij de senioren. Menno legde het parcours af in 1.29.20 en werd 3e bij de Masters 2 en hij nam de bronzen plak mee naar huis.