Afgelopen zaterdag deden Tjalf en Serina mee aan de triatlon in Stiens. Tjalf deed de olympische afstand en Serina de sprint. Gezien de warmte van de afgelopen dagen was ook de watertemperatuur aardig opgelopen en mocht er niet met wetsuit worden gezwommen. Zelf vind ik dat geen probleem. 

Om 11 uur was de start van de mannen en om 11.05 uur mochten de dames te water voor de +/- 750m zwemmen. Eenmaal te water vond ik het in het begin toch nog best fris. Toen het startschot klonk was ik vrij goed weg. Eenmaal halverwege kwamen de eerste mannen al in zicht en was het soms slalommen om de wat mindere zwemmers heen. Vervolgens kwam de wissel naar het fietsen wat soepel verliep. Tijdens het fietsen had ik in het begin wel zware benen, maar dit zakte gelukkig wat weg en ik kon een aardig tempo vasthouden waarbij ik al snel 2 dames inhaalde. Net voor de laatste bocht kwam er nog een dame in zicht en beide gingen wij richting parc ferm├ę. Ik werd even opgehouden door een man die alle ruimte nam om zijn fiets neer te zetten. Vervolgens kon ik door om mijn hardloopschoenen aan te trekken en hoorde ik dat de eerste vrouw was begonnen met lopen, dat betekende dat ik nummer 2 was. Vorig jaar had ik dat ook alleen werd ik toen al snel ingehaald op het lopen door 2 dames en werd ik 4e. Deze keer werd ik ook al snel ingehaald door de volgende dame en lag ik dus 3e. Toen ik aan de 2e ronde begon was ik nog steeds niet ingehaald door de volgende loopster en begon ik er iets meer in te geloven dat een podiumplek haalbaar was. Met nog 1 lang stuk rechtdoor en daarna naar links richting finish begon ik het tempo iets op te voeren. Eenmaal richting finish kreeg ik al te horen dat ik de 3e dame was en kon ik de handen in de lucht steken toen ik over de  finishlijn kwam, eindelijk mijn eerste podium plek!

Ook voor Tjalf gold dat hij zich had gerevancheerd met vorig jaar, een mooie 4e plek in zijn categorie.

Tjalf Pieter Hek 4e in 2.19.25 uur
Serina Schouwenaar 3e in 1.18.32 uur

Foto’s in het fotoalbum.