Op 4 mei gingen Gineke Oosterhuis en ik naar Oranjewoud voor de Tiga Ronde van Oranjewoud. Zij had zich ingeschreven voor de 5 km en ik voor de 10 EM oftewel 16,1 km door de bossen van Oranjewoud. De Halve van Den Helder had ik moeten laten gaan, dus nu maar hiervoor gegaan. De vooruitzichten waren al de hele week niet best dus er bestond nog twijfel of we wel of niet zouden gaan. De dag zelf begon redelijk en onderweg op de Afsluitdijk wel wat regen, maar niet noemenswaardig. Het zonnetje scheen zelfs en korte broek en korte mouwen was de beste keus! Ik startte om 11.20 en al meteen de eerste kilometer voelde ik dat het wel goed zou komen. Daarna heel constant gelopen en zelfs stiekem onderweg nog wat kunnen genieten van de omgeving. Een mooie route door de bossen, echt mooi! Een kleine hagelbui onderweg mocht de pret niet drukken. De laatste twee kilometer had ik het wel wat zwaar, maar daar was een aardige man die mij erdoorheen loodste! De laatste kilometer best even diep gegaan en uiteindelijk over de finish in een tijd van 1.20.04, een persoonlijk record. 3 min. 22 sec. sneller dan de Napoleonloop in oktober! In mijn categorie ( V35 tot V45) derde geworden en met 8 euro winst (20 euro prijs minus 12 euro inschrijfgeld) deze mooie dag kunnen afsluiten! 
Groetjes Saskia