Zelfde handdoek verkeerde plek

Afgelopen woensdagavond stond de 10e editie van de Stad van de zon triatlon op het programma. Voor mij de 2e keer dat ik mee zou doen. Dit keer geen tropische temperaturen, maar een bewolkte dag met weinig wind. Nadat ik mijn startnummer had opgehaald ben ik naar het parc fermé gegaan om mijn spullen klaar te zetten. Nog even snel wat warmlopen en het water testen om vervolgens te gaan wachten op het strandje voor de start. Om 19.20 uur zouden de dames starten samen met de zomercursisten en trio teams. Het startsignaal werd gegeven en toen was het rennen geblazen om de juiste positie in het water te krijgen. Deze keer zat ik gelukkig niet in het gedrang en kon ik al vrij snel lekker doorzwemmen. Ik kwam vervolgens samen met Lucienne het water uit om daarna op de fiets te springen.  Dat onderdeel ligt mij wel en al gauw zat ik in een lekker ritme. Na mijn twee rondes te hebben voltooid ging ik weer terug naar het parc fermé om te wisselen. Ik zag de rode Groet uit Schoorl handdoek liggen en zette mijn fiets neer. Vervolgens helm af en schoenen aan. Alleen waar waren mijn schoenen? Ik trok nog een wetsuit aan de kant en keek driftig rond, maar geen schoenen te bekennen. Gelukkig hoorde ik vanuit het publiek geschreeuw dat ik verkeerd stond. Dus ik keek naar rechts en zag daar inderdaad nog een rode handdoek liggen. Bleek ik bij startnummer 264 te staan in plaats van 246. Dus ik til mijn fiets op en zet die snel in mijn startvak om vervolgens mijn hardloopschoenen aan te trekken en richting het loopparcours te rennen. Daar wist ik snel de knop om te zetten en weer ontspannen te gaan hardlopen en deze vertraging te vergeten. Als snel werd ik ingehaald door 2 vrouwen die een stuk sneller liepen. Ik bleef gewoon mijn eigen tempo lopen en kon de 2e ronde nog wat versnellen om uiteindelijk als 6e overall en 5e in mijn categorie te eindigen. Al met al een prima wedstrijd en ik ben tevreden over mijn prestatie. Nu maar opzoek naar een andere handdoek voor de triathlon van Langedijk. 

Serina Schouwenaar 

Uitslagen overall

Vrouwen

Serina Schouwenaar6
Audrey Breur9
Lucienne Groenendijk12
Saskia Verijzer26

Mannen

Tjalf Pieter Hek18
Don Beukers47
Paul Jan de Graaf60
Jos ten Velden82
Ton van der Meche101