Een mooie afsluiting van het seizoen en altijd gezellig! Bert, Sandra, Monica, Tjalf Pieter en ik verzamelden ons bij Bert thuis waar we genoten van een kopje koffie of thee met door Noa, de dochter van Bert, zelfgemaakte appeltaart. Dus met onze buiken goed gevuld op weg naar Wommels, klaar voor de strijd (vooral de strijd met onszelf).

Sandra maakte haar debuut op de achtste triatlon en deed dat in een heel knappe tijd van 1.23.46. Prima gezwommen dankzij de lessen van Dieuw in het Heersdiep! Top gedaan! Bert finishte net voor haar in een tijd van 1.23.22, een PR voor Bert van ruim een minuut. Voor Monica begonnen de fietstrainingen van het Oude Veer nu toch hun vruchten af te werpen en zij finishte in een PR van 1.28.49, zo’n 6 minuten sneller. Op alle onderdelen beter gepresteerd, top!

Tjalf Pieter en ik moesten tien minuten later starten. Van tevoren nog best zenuwachtig, maar eenmaal in het water ging het wel redelijk. Voorbij de eerste boei lekker kunnen zwemmen en als eerste dame het water uit! Mooi, helaas is wisselen niet mijn sterkste kant, maar ach…. Wij moesten twee ronden fietsen en dat ging lekker! Na tien kilometer kregen we helaas tegenwind en ja er stond een stevige bries en het laatste stukje ook tegenwind. Helaas met fietsen door een dame ingehaald en ik kon er helaas niet meer bij komen! In de tweede ronde kwam ik Tjalf Pieter tegen met de fiets aan de hand, hij had pech, voor hem zat de race er helaas op! Heel jammer! Na de tweede ronde de fiets ophangen en nog twee ronden van 5 kilometer lopen. Dat ging best lekker! Al liepen we na de eerste kilometer, ongeveer 1,5 kilometer met wind tegen, het laatste stukje gelukkig wind mee! Lekker gelopen en altijd toch weer een eindsprint in de benen…. Ik finishte in een tijd van 2.33.52, bijna 9 minuten sneller dan het jaar ervoor en bijna 3 minuten sneller dan Anna Paulowna, waarbij nog valt aan te merken dat wij hier ook nog 2 kilometer meer hebben moeten fietsen! Dus ik was blij met het resultaat uiteindelijk! Mooie afsluiter van het seizoen! Derde geworden, maar zo jammer geen podium hier, alleen een prijs voor de eerste finishers! Tja…..
We hebben met elkaar genoten van deze dag, heerlijk weer, mooie locatie en mooie resultaten (zou er iets in de appeltaart hebben gezeten?). Nu uitrusten en dan maar kijken wat volgend seizoen ons gaat brengen!

Saskia Verijzer-Sleking

Foto’s in het fotoalbum.
Taart !