Vandaag liepen Tom en Kim Donker mee op het Westfries Atletiek Gala georganiseerd door SAV in Grootebroek. ’s Ochtends op tijd in de auto en onderweg naar de eerste baanwedstrijd die ze gaan lopen sinds tijden en ook nog voor het eerst in Sportlust kleuren. Ze hebben beiden ingeschreven op de 100m en 200m sprint. Eenmaal aangekomen en aangemeld begint het te plenzen van de regen, en dat blijft door de dag heen zo doorgaan. We lopen Anouk Vetter tegen het lijf die ook van de partij is vandaag. Anouk maakt haar onderdeel kogel niet af vanwege wederom een felle bui. Ze wil geen risico met het oog op het NK.
Voor Kim tijd om voor te bereiden op de 100m. We zijn precies op tijd en ze mag in de eerste serie van start. Met een tijd van 15,43 is ze zeer tevreden. Dan een half uur later Tom aan de start, na een snelle start loopt hij een nieuw CR Junioren B in 12,72 daar kan hij ook tevreden mee zijn. Dan ruim een uur wachten, weer inlopen en naar de start van de 200m. Dat is voor beiden een lastige afstand, nog niet vaak gelopen. Een harde wind tegen en veel atleten aan de start die dit zichtbaar vaker hebben gedaan. Tom finisht in 26,79 en Kim in 34,02. 
Dan kunnen we gelijk nog kijken bij Luca en Filmon die starten op de 1500m. Filmon loopt opnieuw een gedegen race en finisht in een nieuw baanrecord in 3:53,37. Luca kwam helaas wat in het gedrang halverwege de race en kwam daarna op kop van het tweede groepje nadat de haas uitstapte. Hij hield knap vol en kwam over de streep in 3:59,34.
Daarmee was onze middag in Grootebroek klaar en konden we met deze ervaring in de tas weer naar huis. In de auto kwamen al een paar puntjes voorbij waar op de training aan gewerkt kan worden. Eerst maar eens lekker herstellen.